Stenalderbrød

Stenalderbrød er et virkelig lækkert alternativ til dem, der gerne vil undgå gluten eller bare gerne vil spise sundere og mindre stivelse.

Det er fyldt med gode fedtsyrer, proteiner og fibre fra nødder og kerner. Og det er tæt og mættende, så det fungerer rigtig godt til både morgenmad og frokost. Det passer fint ind i kostformer som paleo, keto og lavkulhydrat diæt.

Jeg vælger at bruge økologisk koldpresset rapsolie i stedet for olivenolie, da jeg synes olivenolie giver for meget smag til stenalderbrødet – det er jo en smagssag.

Hvis du ønsker at sætte dit eget præg på stenalderbrødet, er der masser af muligheder. Prøv for eksempel at komme hakkede valnødder eller pekannødder i dejen for ekstra knas. Du kan også eksperimentere med chiafrø, tørrede tranebær eller krydderier som kanel og spidskommen, hvis du vil give brødet mere smag.

Brødet smager supergodt i sig selv, men det bliver endnu bedre med en skive ost, avocado eller lidt hjemmelavet pesto. Det fungerer også perfekt som snack i madpakken eller som tilbehør til supper og salater. Der er masser af muligheder – bare slip kreativiteten løs!

Jeg plejer at skære brødet i skiver og komme det i fryseren. På den måde har jeg altid mulighed for at tage en skive med til eftermiddagssnack eller som supplement til en salat eller lignende.