Hvad er Biopati?

Biopat eller Naturopath i biologisk medicin (ibm) betyder det samme, der er blot tale om hhv. den danske og den engelske titel. Biopat/Naturopath ibm er en beskyttet titel, der giver garanti for en kvalificeret og uddannet behandler.

 

Biopati er en naturlig behandlingsform, hvor jeg arbejder med det hele menneske, altså mennesket som én sammenhængende mekanisme, og hvor jeg fokuserer på årsagerne frem for symptomerne. Biopatiens formål er, at styrke kroppen til at helbrede sig selv. Jeg arbejder derfor med at mindske det, der belaster kroppen, og optimere det, der er med til at få kroppen tilbage i balance, også kaldet homøostase.

 

Kroppen er en fantastisk organisme, der i stabil og sund form er i stand til at reparere sig selv. Hvis kroppen ikke er i stand til det, af én eller flere årsager, kan jeg som biopat hjælpe kroppen på vej. Det gøres med baggrund i østens 5000 år gamle viden, erfaring og tilgang til kroppen, og vestens mere konkrete og biologisk funderede tilgang.

 

I østen ser man kroppen, naturen og universet som et stort energetisk samspil med hinanden. Man ser ikke på enkeltdele, men på helheden. I vesten betragtes mennesket som en levende organisme, der kan opdeles i enkelt fungerende dele. Al lægevidenskab i vesten baseres på viden om celler og de kemiske processer, der foregår der. Som biopat benytter jeg mig både af østens og vestens viden, og ser på kroppen som en helhed, hvor alle funktioner og processer sker i samspil med hinanden.

 

Vi udsættes hele tiden for forskellige ydre og indre påvirkninger, og hvis disse forstyrrer kroppens balance, kaldes de i biopatien for belastende faktorer. Disse faktorer kan være psykiske, fysiske, genetiske, kemiske og mikrobiologiske belastninger, som vores krop og sind dagligt udsættes for. En sund krop er en krop i balance, altså når kroppen selv er i stand til at regulere de belastende faktorer.

Hvad er en Biopatisk behandling?

En Biopatisk behandling er med til at øge udrensningen, styrke immunforsvaret, fjerne/nedsætte årsagen til eventuelle sygdomme, og derefter genoprette balancen og energien. For at styrke kroppen, arbejder jeg inden for følgende områder:

 • Ernæringsterapi, hvor jeg vejleder om sund og nærende kost, der er tilpasset den enkelte klients livsstil, udfordringer og behov.
 • Vitamin-, mineral- og fedtsyreterapi, hvor jeg anbefaler de rette kosttilskud og naturlægemidler.
 • Reguleringsterapi, hvor kroppen vha. urter og/eller homøopati støttes til at sikre en god optagelse af næringsstoffer, og hvor de forskellige organer styrkes.
 • Immun- og symbioseterapi, hvor immunsystemet bliver styrket, så kroppen selv kan bekæmpe evt. infektioner, skjulte betændelser og forgiftninger, eksempelvis med mælkesyrebakterier.

Ethvert skridt mod sundhed er en meget personlig og individuel ting. Hvad der fungerer for den ene, fungerer ikke nødvendigvis for den anden, selvom man lider af det samme. Derfor er alle mine behandlinger skræddersyet til hver enkelt klient.

Hvorfor vælge en Biopatisk behandling?

Biopatien styrker og forbedrer kroppens egne selvhelbredende og selvregulerende kræfter. Så hvis du har brug for at få en sundere krop i bedre balance og få mere energi og overskud, kan du med stor sandsynlighed få gavn af en Biopatisk behandling.

Eksempler på hvad jeg kan hjælpe med er:

 • Allergi
 • Blærebetændelse
 • Eksem
 • Fertilitet
 • Fordøjelsesproblemer
 • Hudproblemer
 • Hyppige infektioner/nedsat immunforsvar
 • Inflammationer
 • Kredsløbsproblemer
 • Ledsmerter
 • Migræne
 • Over- eller undervægt
 • PMS
 • Stress
 • Træthed/energimangel
 • Væskeophobninger

Biopatien kan også anvendes af raske mennesker, der vil styrke deres helbred.

Som Biopat har jeg et stort kendskab til mange forskellige alternative behandlingsformer, og jeg vil henvise dig til disse, hvis jeg mener, at du har gavn af anden form for behandling, end den jeg tilbyder.

Hvis du ønsker at vide mere om Biopati, kan du læse bogen “Kort og godt om Biopati-Naturopatiher.

Hvordan foregår en Biopatisk behandling?

Ved den første konsultation vil jeg først tale med dig og skrive en fyldestgørende journal, hvor jeg vil danne mig et overblik over de belastende faktorer din krop er, og har været, udsat for.

Jeg vil bla. spørge ind til:

 • Dine symptomer, både tidligere og nuværende sygdomme
 • Dine kostvaner og væskeindtag
 • Dit forbrug af medicin og kosttilskud
 • Dine organsystemer, der hvor det er relevant

Herefter benytter jeg mig af test- og behandlingsmetoder som testapparat med bioresonans og kinesiologi alt afhængig af din tilstand og behov.


Afslutningsvis vil jeg lægge en plan for hvordan jeg mener, du kan opnå så god en sundhedstilstand og balance som muligt, og du får udleveret et program med forslag til, hvordan du kan optimere dit helbred. I alt dette tager jeg udgangspunkt i dine behov og ressourcer.


Miljøet og kemien i kroppen spiller en afgørende rolle for din sundhedstilstand, derfor bør de præparater jeg anbefaler kombineres med en relevant kost, urter, motion og/eller mental træning.

Kinesiologi

Kinesiologi er en alternativ behandlings- og testmetode, der bygger på en antagelse om, at en svækkelse af et organ ledsages af en svækket muskel. Ved at undersøge musklerne og deres styrke, kan jeg gennem kinesiologien afdække om du har psykiske eller fysiske ubalancer og blokeringer.


Ved den kinesiologiske test ligger du på briksen og slapper af. Selve testen og afbalanceringen foregår gennem systematisk muskeltest, hvor jeg trykker let på den pågældende testmuskel. På den måde kan jeg kommunikere med din krop, afdække årsagen til dine symptomer, og samtidig finde den bedste vej til at frigive energi og ophæve blokeringer.


Den efterfølgende afbalancering kan udføres ved hjælp af massage af akupunkturpunkter, fysiske øvelser, visualisering af følelser og råd om indtagelse af vitaminer, mineraler, urter m.m. Det er din egen krop, der suverænt afgør, hvad der skal prioriteres. Når energimæssige blokeringer fjernes, bliver kroppen i stand til at helbrede sig selv, og dermed fungere optimalt.


Jeg bruger de kinesiologiske metoder til at indsamle oplysninger om din tilstand, så jeg kan arbejde bredt med de symptomer, ubalancer og sygdomme, du kommer med.

Ethvert skridt mod sundhed er en meget personlig og individuel ting. Hvad der fungerer for den ene, fungerer ikke nødvendigvis for den anden, selvom man lider af det samme

Kontakt mig