Hvad er Zoneterapi

Menneskekroppen er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer, som det skal, kommer der let en ubalance. Resultatet af dette kan være sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi kan hjælpe dig med at genoprette balancen.


Fødderne indeholder et usynligt kort over hele kroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Ved at behandle de forskellige reflekszoner med tryk, strøg og massage, kan jeg som zoneterapeut påvirke organer, hormonsystemer, knogler, led m.m. til en bedre funktion, og dermed være med til at genoprette kroppens balance.


Selvom behandlingerne er med til at genoprette kroppens ubalancer, er det også vigtigt at du samarbejder med din krop. Her kan jeg rådgive om, hvordan du selv kan gøre en indsats for at bevare en god sundhedstilstand. Jeg giver råd og vejledning omkring kost, vitaminer/mineraler, arbejdsstillinger og lignende som spiller en rolle i forbindelse med din vej til en krop i balance.


Det er helt naturligt, at kroppen og/eller psyken reagerer efter en behandling med zoneterapi. Reaktionerne er meget individuelle, og det er ikke muligt, helt at forudsige kroppens måde at reagere på. Typiske reaktioner efter zoneterapi kan være en eller flere af følgende:

  • Afslappethed, træthed og dyb søvn
  • Velbehag
  • Øget tarmfunktion, ændring i afførings mønster
  • Ændring af urinens farve døgnet efter behandlingen
  • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
  • Opblussen af gamle og nuværende symptomer
  • Humørsvingninger

Zoneterapi er en naturlig behandlingsform, der har rigtig god effekt på mange forskellige lidelser og kropslige udfordringer. Behandlingen kan ikke helbrede dig, men den kan styrke din krop og psyke til bedre heling.


Mange bruger zoneterapi, selvom de ikke har helbredsproblemer, og med god grund: Zoneterapi vedligeholder en god sundhedstilstand og fungerer som en forebyggende behandling.


Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, der er tilskudsberettiget hos Sygeforsikringen ”danmark”.

Hvordan foregår en zoneterapeutisk behandling

Den første konsultation med zoneterapi begynder med en kort samtale, hvor jeg skriver journal, og danner mig et overblik over de belastende faktorer din krop er, og har været, udsat for.


Jeg vil bla. spørge ind til:

Dine symptomer samt tidligere og nuværende sygdomme

Dine kostvaner og væskeindtag

Dit forbrug af medicin og kosttilskud


Herefter lægger du dig på briksen med bare fødder, hvor jeg sørger for, at du ligger behageligt og varmt. Du bestemmer selv, om du vil lukke øjnene og slappe helt af, måske endda falde lidt hen, under behandlingen, eller om vi skal tale sammen. Hvis du ønsker det, sørger jeg for beroligende musik under behandlingen.


Som afslutning på behandlingen får du mulighed for at ligge et øjeblik og lade kroppen få lidt ro.


Ved de efterfølgende behandlinger udnytter vi tiden fuldt ud til selve zoneterapien på briksen.


Inden du forlader klinikken, lægger vi sammen en plan for dit behandlingsforløb inkl. vejledning og mål.


Det er vigtigt at sørge for at drikke ekstra vand efter behandlingen, da der bliver sat gang i kroppens udrensningsprocesser. Og det kræver vand at få affaldsstofferne ud af kroppen.

Zoneterapi til babyer og børn

Har du en baby eller et barn med søvnproblemer, øreproblemer, eksem, allergi eller udfordringer med fordøjelsen eller immunforsvaret, så kan zoneterapi være en rigtig god hjælp.

 

Zoneterapi er en blid form for behandling. Den er som regel effektiv og de fleste babyer/børn tager godt imod og får lindret eller løst deres udfordringer på ganske få behandlinger.

 

Efter første behandling udleverer jeg et kort over foden, så man som forældre ved, hvor man kan massere sin babys eller barns fødder hjemme, inden næste behandling.

 

Jeg sætter altid god tid af til behandlingen, så der er ro og plads til at skabe trygge rammer.

Menneskekroppen er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer, som det skal, bliver der ubalance. Resultatet af dette kan være sygdom, smerter, træthed og utilpashed.

Kontakt mig