Müsliebar
Müsliebar
Antal
12
stk.Hjemmelavede müslibarer er et sundt og lækkert alternativ til de færdigkøbte varianter, der ofte indeholder tilsat sukker og kunstige ingredienser. Når du laver dem selv, kan du styre præcis, hvad der kommer i, og fylde dem med sunde, naturlige råvarer som nødder, kerner og mørk chokolade.
Ingredienser
60 g havregryn
30 g mandler, hakkede
30 g hasselnødder, hakkede
1 dl solsikkekerner
½ spsk. chiafrø
½ spsk. sesamfrø
60 g hakket mørk chokolade (70%)
½ tsk. kanel, stødt
1 knivspids salt
2 spsk. Kokosmel
4 spsk. flydende honning
2 æg
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser sammen.
- Tilsæt honning og rør det godt i.
- Kom æg i og rør sammen.
- Kom massen i et fad (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bages ved 180 grader i 20-24 min. til det er let gyldent.
- Skær det ud i passende stykker og lad det køle af på en rist.
- Opbevares på køl i en lukket beholder.
Noter
- Der er masser af måder at variere opskriften på, hvis du vil sætte dit eget præg på müslibarerne. Prøv at skifte mørk chokolade ud med tørrede tranebær eller abrikoser. Du kan også tilsætte en skefuld peanutbutter eller mandelsmør for at tilføre mere fedt. Hvis du gerne vil gøre dem endnu mere proteinrige, kan du blande lidt proteinpulver i dejen.
- Müslibarerne er perfekte som en snack i madpakken eller efter træning, hvor de giver et godt skud energi. Eller som en sundere erstatning for kager og slik, når den lille sult melder sig.
- De kan holde sig friske i flere dage på køl, og du kan også fryse dem, så du altid har en sund snack ved hånden!De saftige kyllingefiletter kan bruges i alt fra salater, bowls og wraps til pastaretter eller som et sundt alternativ til paneret og friturestegt kylling. Du kan også skære den i skiver og bruge den som pålæg, f.eks. i en sandwich.