Marineret kyllingefilet
Marineret kyllingefilet
Marineret kyllingefilet er en sund og nem måde at tilberede kylling på, som giver masser af smag uden at gå på kompromis med næringen. Kylling er en god kilde til magert protein, som holder dig mæt længere og understøtter muskelopbygning. Ved at marinere kødet selv kan du undgå unødvendige tilsætningsstoffer og justere smagen efter dine egne behov.
Ingredienser
2 bakker kylling inderfilet (5-600 g)
- Marinade
½ dl øko. olivenolie
1-2 spsk. Sojasauce
½ tsk karry
1-1½ tsk paprika
½ tsk salt
Lidt peber
Evt. ½ spsk. flydende honning og/eller hvidløg. Hvidløg kan købes tørret og
granuleret.
Sådan gør du
- Kom kylling fileterne i og rør godt rundt.
- Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i ½-4 timer, så marinaden kan trække godt ind i kødet
- Kom bagepapir på en bageplade og fordel kødet herpå
- Bag kødet i en 200 grader varm ovn i 13-15 min.
Noter
- Du kan nemt tilpasse denne opskrift efter dine smagspræferencer. Hvis du ønsker en friskere smag, kan du tilføje lidt citronsaft eller revet ingefær til marinaden. Vil du have en stærkere smag, kan du prøve at tilsætte chili eller cayennepeber.
- De saftige kyllingefiletter kan bruges i alt fra salater, bowls og wraps til pastaretter eller som et sundt alternativ til paneret og friturestegt kylling. Du kan også skære den i skiver og bruge den som pålæg, f.eks. i en sandwich.