Kødsovs med kylling og grønt
Kødsovs med kylling og grønt
6
personerDenne lækre kødsovs med kylling og grøntsager er en sund og antiinflammatorisk udgave af den klassiske kødsovs med oksekød. Ved at bruge hakket kylling i stedet for oksekød reducerer du mængden af mættet fedt, og de mange grøntsager tilfører en masse vitaminer, mineraler og fibre, der gavner fordøjelsen og kroppen generelt.
Retten er spækket med antiinflammatoriske ingredienser som hvidløg, løg, paprika og tomat, der hjælper med at bekæmpe inflammation i kroppen. Det er et perfekt alternativ til den traditionelle bolognese, hvis du ønsker et lettere og mere næringsrigt måltid, der stadig smager fantastisk.
Ingredienser
800 g hakket kylling
1 stor dåse koncentreret tomat
1 stort løg
2 bakker champignon eller portobello svampe
1-2 stængler bladselleri
1-2 gulerødder
½-1 squash
1-2 fed hvidløg
1-2 tsk paprika
1 tsk. timian
1 tsk. oregano
1 tsk salt
Lidt peber
1 bouillonterning (grønt eller kylling)
1 dl vand
Evt. 50 g. revet ost
Sådan gør du
- Rens svampene og hak dem meget fint i en foodprocessor
- Steg dem i lidt olie eller smør på en pande i ca. 15 min. ved høj varme. Husk at røre i dem.
- Rens løg og hvidløg og hak det fint i en foodprocessor.
- Skræl gulerødderne, rens squash og bladselleri og hak det hele fint i en foodprocessor.
- Varm lidt olie i en gryde.
- Svits løg og hvidløg 1-2 minutter
- Kom kødet i og steg det, til det skifter farve, mens du rører og findeler det med en grydeske
- Tilsæt grøntsager og koncentreret tomat, og rør godt rundt.
- Kom krydderier, bouillon og vand i, og rør rundt.
- Lad retten simre ved svag varme i 10-15 minutter.
- Server med pasta eller ris, og evt. lidt revet ost.
Noter
- Der er mange måder at variere denne kødsovs på, så du kan tilpasse den efter dine egne smagspræferencer. Hvis du vil gøre retten endnu mere fyldig, kan du tilsætte ekstra grøntsager som peberfrugt eller spinat. Vil du have en mere cremet konsistens, kan du røre en smule kokosmælk eller græsk yoghurt i til sidst. Hvis du ønsker en ekstra smagsdybde, kan du prøve at tilsætte lidt balsamicoeddike eller et skvæt sojasauce.
Serveringsmulighederne er også mange. Udover pasta og ris kan du prøve at servere retten med squash- eller gulerodsnudler for en mere grøntsagsrig udgave. Den smager også skønt i en wrap eller som fyld i en bagt kartoffel. Kødsovsen kan selvfølgelig også bruges i klassisk lasagne.
Lav en stor portion og gem resterne – kødsovsen smager næsten endnu bedre dagen efter!
